Wijn

Champagne

Champagne Gruet, Brut Sélection
Fijne, uitgelezen fruitaroma's worden ten tonele gevoerd in deze Blanc de Noirs. Het voorbeeld van een aperitiefchampagne.
49,00

Prosecco

Prosecco di Treviso, D.O.C., Ca' di Pietra, Brut
Heerlijk fris en fruitig gemaakte "spumante", vol smaak.
24,50
Prosecco Rosato, Melrose, Ca' di Pietra
De Pinot Nero zorgt hier voor een palet van rood fruit, met een mooie lengte. Verrassend !
26,50

Witte wijnen

Feudo di Mezzogiorno, I.G.T., Sicilia, 2009 (huiswijn)
Heerlijk samenspel van rijkelijke, florale Chardonnay met de grasgroene fraîcheur van de Grillo.
18,50
Silenzi Bianco, Mario Pala, I.G.T., Sardegna, 2009
Frisse, licht mineralige wijn, gemaakt van Vermentino en Nuragus, twee typische druiven van Sardinië.
21,50
Blanc di Rosenere, Claudio Drei Donà, I.G.T., Emilia-Romagna, 2009
Mooie assemblage van Chardonnay, Sauvignon blanc en Malvasia die een soepele en frisse wijn voortbrengen.
23,00
Verdicchio dei Castelli di Jesi, Classico, D.O.C., Stefano Antonucci, Marche, 2009
Deze voor 100 % uit Verdicchio-druiven gemaakte wijn is rond, maar ook subtiel, met een mineralige neus.
25,50
San Michele, Soave Classico, Ca' Rugate, D.O.C., Veneto, 2008
De familie Tessari verbouwt Garganega-druiven, die in deze volle, met zachte amandel afgeronde wijn uitstekend tot hun recht komen.
27,50
Collio, Pinot Grigio, Conti Formentini, D.O.C., Friuli, 2008
Typische rijpfruitigheid in deze wijn van de hellingen rond de stad Gorizia, maar ook met een opmerkelijke frisheid om voor een perfecte balans te zorgen. Ideaal bij gekruide gerechten of rijke vissauzen.
29,00
Grillo Parlante, Fondo Antico, I.G.T., Sicilia, 2009
Vette, goed geknoopte wijn met een rijke en weelderige textuur. Frisheid en fruit springen het glas uit.
31,50
Vernaccia di San Gimignano, D.O.C.G., Tradizionale, Montenidoli, Toscana, 2008
Elisabetta Fagiuoli is één van de weinige wijnbouwers die voor witte wijnen een stempel kan drukken. Frisse, vol spanning zittende, fruitige en mineralige wijnen die tevens goed ouderen. Delicieus !
35,50
Langhe Bianco, D.O.C., Collaretto, Poderi e Cantine Oddero, Piemonte, 2008
Speciale blend van 80 % chardonnay met 20 % Riesling. Hier komt het tropische accent in rijp fruit naar boven, met mineralen als besluit.
41,50

Rose wijnen

Rosato Aprile, Fondo Antico, Sicilia, I.G.T., 2009
Twaalf uur kneuzing van de druiven, in dit geval Nero d'Avola, zorgen voor een fruitbom met enorme fraîcheur. Heerlijk als aperitief of bij schaal- en schelpdieren.
25,50

Rode wijnen

Feudo di Mezzogiorno, Sicilia, I.G.T., 2008 (huiswijn)
Deze Syrah-Nero d'Avola assemblage leidt deze karaktervolle, elegante zuiderling naar een finale vol smaakpret.
18,50
Lambrusco D.O.C., Ca' di Medici, Emilia-Romagna
Frisse rode, zeer fruitige, lichtparelende wijn die heerlijk past bij frisse slaatjes of bij kipgerechten.
21,50
Rosso di Rosenere, Claudio Drei Donà, I.G.T., Emilia-Romagna, 2009
Claudio Drei Donà werd in 2009 verkozen in de vakpers tot de op één na beste wijnmaker van Italië. Voor deze wijn gebruikt hij vooral sangiovese, met als afronding cabernet sauvignon. Gulle, evenwichtige, levendige wijn.
23,00
Chianti, Leonardo da Vinci, D.O.C.G., Toscana, 2009
Deze representant van Italië's beroemdste wijnstreek heeft een neus van rijpe kersen, een levendige, frisse smaak met zachte tannines en een goede afdronk. Heel passend bij pasta met vleessaus en rood vlees.
25,00
Campania Aglianico, Azienda Urciuolo, I.G.T., Campania, 2008
Ciro en Antonello Urciuolo, twee gedreven broers uit Forino, verbouwen o.a. de Aglianico-druif op de vulkanische hellingen van de Monte Faliesi, 650 meter hoog. Ronde, volle en fruitige wijn, die perfect bij rood vlees past.
26,50
Rio Albo, Valpolicella, Ca'Rugate, D.O.C., Veneto, 2008
Corvina, Rondinella en Corvinone zijn misschien nobele onbekende druivensoorten voor het grote publiek, maar het is toch een unieke kans om deze gulle, sappige, met zachte tannines verweven wijn te ontdekken.
27,50
Morellino di Scansano, Poggio Trevvalle, D.O.C., Toscana, 2009
Gelegen in Campagnatico, in de buurt van de stad Grosseto. Warme wijn met rijpe fruittonen, gemaakt van sangiovese, aangevuld met een beetje Alicante en Merlot.
28,50
Nero d'Avola, Fondo Antico, I.G.T., Sicilia, 2008
Wijngaarden zijn gelegen in Trapani, aan de westkust van het eiland. Geconcentreerde, smaakvolle wijn met een rijke en weelderige textuur van zwart fruit. Moderne stijl.
31,00
Montefalco Rosso, Tenuta di Scacciadiavoli, D.O.C., Umbria, 2006
Liù Pambuffetti heeft het wijnmaken in Bordeaux geleerd van Denis Dubourdieu, topoenoloog. Hier zorgen Sangiovese, Sagrantino en Merlot voor een heerlijk evenwicht tussen fraîcheur en fruit.
34,00
Barbera d'Alba, Comm. G.B. Burlotto, D.O.C., Piemonte, 2009
Smaakrijke wijn, fraai gestructureerd met verweven tannines, gemaakt door Fabio Burlotto op traditionele wijze.
38,00
Rosso di Montalcino, La Gerla, D.O.C., Toscana, 2006
Sergio Rossi kocht eind jaren '70 een 7-tal ha wijngaard in Canalicchio bij Montalcino. Topsangiovese uit Montalcino, die zich vol, krachtig en rijpfruitig in het glas presenteert.
44,00
Vino Nobile di Montepulciano, D.O.C.G., Cantine Dei, Toscana, 2007
Prugnolo Gentile, aangevuld met Canaiolo en Mammolo, dat zijn de ingrediënten in deze evenwichtige en krachtige wijn. Maria Caterina Dei streeft naar perfectie, zowel in finesse als expressie.
44,50

Zoet

Moscato d'Asti Cascina Fiori, D.O.C.G., Poderi e Cantine Oddero, Piemonte, 2009
Mariacristina Oddero is de wijnmaker van het gelijknamige huis, die naast Barolo en Barbera d'Alba één van de beste Moscato's maakt. Frizzante, lichtparelend, liefst als dessertwijn te drinken.
37,50